Presa britanică a criticat dur, duminică, prestaţia naţionalei Angliei în meciul cu Germania, scor 1-4, din optimile de finală ale Cupei Mondială, calificând-o drept "abjectă", "oribilă" şi "lugubră".
"O Anglie abjectă se prăbuşeşte", a titrat The Times. "Sub efectul decepţiei, jucătorilor englezi le va fi greu să treacă peste sentimentul de injustiţie, însă în timp vor vedea meciul altfel", notează jurnalul englez.
Daily Telegraph şi The Guardian scriu că naţionala Angliei a fost "surclasată". Daily Telegraph menţionează că preşedintelui FIFA, Joseph Blatter, ar trebui să-i fie ruşine pentru că a refuzat folosirea tehnologiei de asistenţă video pe linia porţii, însă subliniază că Anglia a meritat să fie învinsă.
"O Anglie oribilă s-a ales cu inima zdrobită la Cupa Mondială", a titrat The Independent, care consideră că golul nevalidat al lui Lampard "maschează lacunele echipei". "Nimeni nu poate nega că Germania este o echipă mai bună", adaugă sursa citată.
"Germania elimină o Anglie lugubră" notează BBC, precizând că este vorba despre cea mai dură înfrângere a Angliei din istoria Cupei Mondiale.
Daily Mail scrie că naţionala Germaniei a zdrobit echipa Angliei cu ajutorul unui "arbitru de linie care nu vedea prea bine".
"Naţiunea în doliu, Anglia zdrobită", a titrat The Sun, în timp ce Daily Star a scrie despre "Anglia masacrată".
Reprezentativa Germaniei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a învins, duminică, la Bloemfontein, cu scorul de 4-1 (2-1), selecţionata Angliei, în optimile de finală ale turneului din Africa de Sud.
În minutul 38, la scorul de 2-1, Frank Lampard a şutat din afara careului, balonul a lovit transversala şi a căzut, cu toată circumferinţa, dincolo de linia porţii însă arbitrul uruguayan Jorge Larrionda nu a validat reuşita mijlocaşului englez.
Lampard: "Balonul a trecut cu mult linia porţii! Este o mare decepţie"
Mijlocaşul Frank Lampard a declarat că este în favoarea folosirii tehnologiei de asistenţă video pe linia porţii, după ce nu i-a fost validat un gol la meciul Angliei cu Germania, scor 1-4, de la Cupa Mondială.
"Sunt în favoarea tehnologiei de asistenţă video pe linia porţii, mai ales în această seară. Balonul a trecut linia porţii, era înăuntru. Era mult înăuntru...Dacă am fi ajuns la 2-2 în acel moment, ar fi fost diferit. Este o mare decepţie", a declarat Frank Lampard.
International Board (IFAB), organismul FIFA care se ocupă de regulile jocului, refuză folosirea tehnologiei de asistenţă video pe linia porţii dar şi a asistenţei video.
Reprezentativa Germaniei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a învins, duminică, la Bloemfontein, cu scorul de 4-1 (2-1), selecţionata Angliei, în optimile de finală ale turneului din Africa de Sud.
În minutul 38, la scorul de 2-1, Frank Lampard a şutat din afara careului, balonul a lovit transversala şi a căzut, cu toată circumferinţa, dincolo de linia porţii însă arbitrul uruguayan Jorge Larrionda nu a validat reuşita mijlocaşului englez.
Capello: "Dacă egalam, am fi jucat altfel! Nu mă gândesc deloc la demisie!"
Fabio Capello este foarte supărat pe prestaţia centralului Jorge Larrionda din partida cu Germania, încheiată cu scorul de 4-1 pentru nemţi. Selecţionerul englezilor este de părere că, dacă golul ar fi fost validat, echipa sa ar fi abordat complet diferit restul partidei.
"Golul refuzat marcat de Frank Lampard este unul dintre cele mai importante momente ale meciului. Era foarte important. Dacă egalam, am fi jucat altfel. La 2-1 am fost buni. Însă trebuie să recunoaştem că la 3-1 eram puţin dezamăgiţi. Germania are o echipă mare şi a făcut un meci mare. Noi am făcut câteva greşeli pe care le-am plătit. Însă cea mai mare greşeaslă este a arbitrului", a declarat Capello.
"Vă gândiţi să demisionaţi?", a întrebat un jurnalist la conferinţa de presă de după meci. "Nu, absolut nu", a răspuns Fabio Capello.
Întrebat despre viitorul său, Capello, sub contract până în 2012, a declarat: "Am timp să mă decid. Trebuie să mă întâlnesc cu preşedintele federaţiei engleze. Aştept să revenim la Londra".
Anglia a fost învinsă de Germania, scor 4-1, şi a ratat calificarea în sferturile Cupei Mondiale.
Dunga se teme: "Cele 5 victorii cu Chile sunt statistică! Au progresat, sunt mai rapizi!"
Selecţionerul brazilian Carlos Dunga a declarat că deşi reprezentativa Braziliei are în palmares cinci victorii din tot atâtea meciuri disputate cu Chile, naţionala chiliană, adversara din optimile de finală ale Cupei Mondiale, a progresat, fiind acum mai competitivă şi mai rapidă.
"Cele cinci victorii din confruntările cu Chile sunt doar statistică, nimic altceva. Ceea ce contează este ce se face pe teren. Iar Chile a progresat, este mai competitivă, mai rapidă. Trebuie să respectăm toate echipele care joacă împotriva Braziliei, trebuie să respectăm toate ceelalte naţiuni din fotbal", a spus Dunga.
Tehnicianul a precizat că jucătorii săi trebuie să fie răbdători într-un meci şi a dat ca exemplu partida cu Portugalia, din grupele CM, scor 0-0. "Portugalia nu a făcut decât să se apere. Trebuie să fim răbdători într-un meci. Avem stilul nostru de joc, trebuie să fim capabili să ne surprindem adversarii. Începând din optimile de finală, toate echipele sunt dificile. Toţi jucătorii naţionalei statului Chile sunt foarte buni din punct de vedere tehnic, le place să joace... Însă noi vom reacţiona. Când o echipă joacă împotriva noastră îşi forţează limitele, noi trebuie să facem la fel", a adăugat Dunga.
Carlos Dunga a vorbit şi despre presiunea existentă asupra echipei sale: "Nu este necesar să discut cu jucătorii, fiecare se concentrează în felul lui. Ştiţi, presiunea un face decât să crească, mai ales când eşti Brazilia. Trebuie mereu să câştigi şi nu este suficient, trebuie să joci bine, iar când joci bine nici atunci nu este de ajuns, trebuie să dai şase goluri. Cnd reuşeşti toate acestea, se spune că adversarul a fost slab..."
Reprezentativa Braziliei va întâlni, luni, de la ora 21.30, naţionala statului Chile, în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Africa de Sud.
Victorie la primul meci a lui Piturca pe banca Stelei! Steaua - APOEL 2-0
Steaua a disputat în această după amiază primul amical din stagiul de pregătire din Austria, contra ciprioţilor de la APOEL Nicosia, echipă care a jucat în grupele Champions League în sezonul trecut. Victor Piţurcă a trimis în teren o echipă în care şi-au făcut loc şase din cei opt jucători sosiţi în Ghencea în această vară. Şi s-a văzut. Echipa a fost afectată de lipsa de omogenitate, fiind dominată în prima repriză.
Ciprioţii au profitat de lipsa de sincronizare din centrul apărării, acolo unde Gardoş şi Abrudan au jucat pentru prima oară împreună, şi şi-au creat cele mai periculoase faze. Din fericire pentru stelişti, Tătăruşanu a arătat o formă extraordinară şi şi-a salvat echipa în mai multe ocazii. Au existat însă şi lucruri bune în jocul Stelei, iar noile achiziţii, Răduţ şi Dorel Stoica, au fost printre cei mai periculoşi jucători din prima parte.
Repriza a doua a adus şi deschiderea scorului. Nicoliţă recuperează foarte bine pe partea dreaptă, pleacă pe contraatac şi scoate în centru la Tănase, care reia aproape de vinclu. Ciprioţii au fost aproape de egalare, însă lovitura de cap a lui Esteban Solari loveşte bara transversală. Steliştii mai înscriu o dată prin Surdu, intrat în locul lui Stancu.
Fostul jucător al Braşovului a trimis un lob spectaculos, de la 11 metri, fără preluare, după o lansarea a lui Dorel Stoica. Jucătorii lui Victor Piţurcă au continuat meciul în aceeaşi manieră, însă Steaua reuşeşte să câştige primul amical al verii. Este de remarcat că echipa din Ghencea n-a primit gol, deşi linia de fund a fost total schimbată faţă de sezonul trecut.
Bilaşco nu crede în Steaua şi Dinamo: "Am rămas împreună ca să mai luăm încă un titlu"
Steaua, Dinamo şi Rapid şi-au adus antrenori noi şi vor să pună capăt dominaţiei provinciei. Andone spune că e cazul ca Steaua sau Dinamo să redevină campioane! Marius Bilaşco nu crede în revenirea granzilor din Bucureşti şi spune că se gândeşte la încă un titlu!
"Va fi un campionat la fel disputat ca şi cel precedent şi surprizele vor fi din ce în ce mai multe, pentru că se anunţă multe echipe care se vor bate la titlu. Sperăm să fim din nou campioni. De asta am rămas împreună, să continuăm ceea ce am început la Urziceni, ca să demonstrăm că tot ce a fost aici în ultimii ani nu a fost o întâmplare. Toate echipele s-au întărit, la fel ca şi noi şi, în funcţie de rezultate, vom vedea cine a făcut cele mai bune transferuri", a declarat atacantul după victoria din amicalul cu Victoria Brăneşti, în care a marcat şi un gol.
Dinamo iese la atac: vechiul 4-4-2 e istorie! Vezi cum vor arăta "câinii" în noul sezon
Dinamo a terminat sezonul trecut pe locul şase, iar Ioan Andone vrea să folosească un alt sistem de joc. Mai precis, unul mai ofensiv, care să aducă din nou oamenii la stadion!
Pentru că în acest moment lotul nu este clarificat, neştiindu-se precis pentru cine vor exista oferte de transfer, tehnicianul va testa în Austria două formule de joc. Criteriul după care se va alege tactica în cele patru partide amicale din stagiul de la Leogang se bazează pe numărul de atacanţi ce se vor regăsi pe foaia de joc la primul meci oficial. Mai exact: dacă Niculae, Andrei Cristea şi Zicu vor rămâne sau nu la echipă.
Varianta 1: 4-2-3-1
Dacă cei doi vor pleca, atunci Andone va juca în sistemul 4-2-3-1, cu doi închizători, N'Doye cu Mărgăritescu sau Kone alături şi cu trei servanţi la mijloc pentru vârful împins Liviu Ganea, cel ce ar avea prima şansă la titularizare în detrimentul lui Osvaldo Miranda. Alternativa pregătită de "Fălcos" este şi mai spectaculoasă şi are deja acceptul vestiarului, care o consideră cea mai bună formulă pentru lotul "câinilor".
Varianta 2: 4-3-3
Este vorba despre un 4-3-3 ultraofensiv, cu Torje şi Alexe pe flancuri, Andrei Cristea şi "Săgeată" în atac, vârfuri ce vor fi alimentate cu pase de gol de Adrian Cristea, ultimul fiind marele pariu al lui Andone pentru campionatul viitor.
Ce se schimbă pe compartimente?
APĂRARE
Defensiva va funcţiona pe acelaşi principiu cu patru fundaşi, dar se vor schimba numele titularilor. Faţă de sezonul precedent rămân titulari doar Moţi şi Pulhac. Va apărea pe banda dreaptă ofensivul brazilian Helder, în locul lui Scarlatache. Pentru cel de‑al doilea post de stoper se vor lupta Dragoş Grigore şi argentinianul Juan Pablo Garat.
MIJLOC
În modulul 4-3-3 va evolua un singur închizător, cel mai probalil Ousmane N'Doye. Pe flancuri vor fi Adrian Cristea şi Torje. În varianta 4-2-3-1 revine pe teren Kone şi legătura cu atacul va fi asigurată de cel mai în formă dintre Adrian Cristea, Ianis Zicu sau Cătălin Munteanu. Marius Alexe va rămâne pe acelaşi post ca în trecut, pe banda stângă.
ATAC
Pentru opţiunea 4-2-3-1: Liviu Ganea ar fi marele câştigător al sistemului, urmând să devină vârf împins, mai ales dacă vor fi plecat Săgeată sau Andrei Cristea. "Găniţă" ar fi atunci ajutat de "rachetele" Torje şi Alexe, iar liantul dintre linia mediană şi avanposturi va fi, cel mai probabil, Adrian Cristea.
A venit… Marin
"Câinii" au nevoie de portar, dar nu vor să achiziţioneze niciunul până ce echipa nu va trece testul meciurilor amicale.
De aceea, la antrenamentul de ieri, din Austria, s-a prezentat şi croatul Martin Skender, jucător considerat potrivit de către scouterii lui Dinamo pentru a fi legitimat din sezonul viitor. Goalkeeperul va împlini 31 de ani în august şi s-a făcut remarcat la NK Osiek, clubul unde a traversat cea mai bună perioadă din carieră. Evoluţiile sale l-au adus şi în vizoul echipei naţionale, fiind inclusiv în cărţile pentru un loc în lotul pentru turneul final din Germania în 2006. Între timp, Skender nu a mai confirmat şi se regăseşte în lotul lui NK Zagreb, unde este rezervă, evoluând în cinci partide oficiale sezonul precedent.
Precedentul Delwarte
Şansele ca Martin Skender să fie păstrat în lot sunt mici, dacă facem referire la numărul portarilor străini care au dat teste de joc înainte de a fi cumpăraţi de roş-albi. Un singur fotbalist a trecut testul, Gregory Delwarte, în 2003, care însă a prins doar zece prezenţe la echipă, evoluţiile sale fiind catastrofale. Apogeul gafelor portarului belgian a fost atins la Moscova, când a greşit la toate cele patru goluri ale lui Spartak, Dinamo fiind eliminată din Cupa UEFA chiar dacă a învins în returul de la Bucureşti cu 3-1.
"Suntem tineri şi trebuie să fim conştienţi că aşa va fi mereu: vara şi iarna trebuie să tragem din greu. Orice perioadă de antrenamente fizice e grea, dar ne ajută", Gabriel Torje, mijlocaş Dinamo
"Sperăm să fim campioni, chiar dacă competiţia e tare şi provincia a cam dominat în ultimele sezoane", Gabriel Torje, mijlocaş Dinamo
"Ne gândim la Champions League, altfel n-am mai sta prin cantonamente. Suntem frustraţi că n-am mai câştigat nimic de trei ani, iar anul viitor e ultimul cu o echipă în grupe", Gabriel Torje, mijlocaş Dinamo
"Se vede o schimbare de atitudine cu Andone, mereu când vine un antrenor nou e aşa. Vrei să dai mai mult la antrenamente pentru a demonstra că meriţi să fii titular", Gabi Torje, mijlocaş Dinamo
"Fără minimum 10.000 de spectatori la fiecare meci, Dinamo nu poate lua campionatul. E nevoie de fani, iar eu voi face orice să îi atrag la stadion printr-un stil de joc ofensiv, aşa cum ne stă nouă bine", Ioan Andone
Zicu la Rapid? Dinu Gheorghe: "Ni-l dorim, dar nu în condiţiile puse de Dinamo!"
Ianis Zicu a declarat că nu şi-ar mai dori să continue în Ştefan cel Mare alături de dinamo, iar o posibilă destinaţie ar putea fi Rapid. Dinu Gheorghe afirmă că îşi doreşte să-l aducă pe mijlocaş în Giuleşti, dar nu în condiţiile impuse de "câini".
Dinamoviştii sunt dispuşi să-l cedeze pe Zicu doar la schimb cu Costin Lazăr, însă "alb-vişinii" nu concep să îşi cedeze căpitanul rivalilor de moarte.
Ce SUV de lux se poate cumpăra cu 15-20.000 de euro?
BMW X5, Audi Q7, Mercedes-Benz ML sau chiar Porsche Cayenne din generaţia anterioară pot fi achiziţionate la mâna a doua cu sume cuprinse între 15.000 şi 20.000 de euro. Spre exemplu, cu 15.000 de euro se poate achiziţiona un BMW X5 din 2004, cu motor pe benzină de 3,0 litri şi 238 CP, iar lista de dotări include tapiţerie din piele, faruri cu xenon, ESP, senzori de parcare şi proiectoare.
Pe de altă parte, maşina are şase ani vechime şi 180.000 km, ceea ce determină automat şi un cost ridicat de întreţinere, nu legat numai de preţul reviziilor, cât şi de riscul ca o componentă să se defecteze este foarte ridicat. Avantajul este în schimb că la preşul de un Dacia Duster nou se achiziţionează un BMW X5. Dar cine nu-şi permite un SUV de peste 15.000 de euro, cu siguranţă nu-şi va putea permite să circule cu un X5.
Cu 18.000 de euro se poate chiar achiţiona un Porsche Cayenne din 2005, cu 116.000 km, motor V6 benzină de 250 CP. Lista de dotări este chiar mai lungă decât în cazul BMW-ului - include sistem de navigaţie, scaune încălzite şi trapă. Dar şi în acest caz, marca va include în afară de imagine şi un cost pe măsură.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu